Young Professional

Net (of bijna) afgestudeerd in een ICT, bedrijfskundige, technische of bèta studie op HBO of WO niveau, en ambieer je een carrière in de ICT? Bij ons krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Je werkt samen met inspirerende professionals in een goede werksfeer aan interessante projecten. Ook voor jou zijn we een gids in de nieuwe wereld. Een leuk weetje is dat de wortels van KPN Consulting in Delft liggen. Van een groep ambitieuze en gepassioneerde studenten groeiden we uit tot een professionele speler in de ICT-consultancy. Daarom hechten we veel waarde aan de kracht van de pas afgestudeerde student.

Lees meer over onze Young Professionals

Marissa Paul

Ontwikkeling

Om jou te helpen jezelf optimaal te ontwikkelen, hebben we veel programma’s en trainingen. Als Young Professional ga je aan de slag met trainingen op het gebied van ITIL, PRINCE2 en Microsoft technologie. Daarnaast voer je in jouw eerste jaar twee projecten uit bij toonaangevende klanten, waarna je doorstroomt in de richting van de Cloud, Internet of Things, Data Management of Digital Workspace of Security. 

We luisteren naar je

Of het nou om klanten of medewerkers gaat: we streven naar een langdurig partnership op basis van vertrouwen. We investeren in elkaar. En leren van en met elkaar. Weet jij hoe iets beter of slimmer kan? Vertel het dan aan de directie tijdens een lunch of pitch je idee aan de Innovation Board. Jij als sociale ICT-er weet namelijk als geen ander wat de vraag van de markt is, wat er speelt, waar kansen liggen, wat beter moet. En daar luisteren we graag naar.

Opleiding en loopbaan

Samen met jouw persoonlijke coach (die je zelf kiest) bepaal je wat bij jou past. Aan de hand van jouw kennis en ervaringen, ambities en initiatieven stippelen jullie jouw carrière uit. Maar het initiatief ligt uiteraard bij jou!

Jouw sollicitatieprocedure

De kracht van KPN Consulting zijn onze medewerkers, daarom vinden wij het heel belangrijk dat jouw persoonlijkheid bij ons en onze cultuur past. Betrouwbaarheid en integriteit zijn sleutelwoorden. Dit is ook één van de redenen dat nieuwe medewerkers altijd gescreend worden. We hebben tijdens het proces een aantal standaard zaken van je nodig: een CV, jouw referenties (en uiteraard toestemming om deze na te gaan), een geldig legitimatiebewijs, originele diploma’s en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van jouw gemeente (de kosten zijn voor onze rekening). Wanneer deze zaken precies nodig zijn, laten we tijdig weten.

Stap 1 – CV

We beoordelen je CV onder andere op motivatie, kennis en ervaring, werk- en denkniveau, woonplaats en reisbereidheid.

Stap 2 – Eerste gesprek

In deze ronde is het tijd voor het eerste gesprek. Meestal is dit alleen met de recruiter. In dit gesprek vertellen wij meer over KPN Consulting waarna we dieper ingaan op jouw motivatie, je CV en studierichting/werkervaring. Is er van beide kanten een klik? Dan volgt er aansluitend op het gesprek een capaciteitentest. Of je wel of niet door bent naar de volgende ronde hoor je direct na het maken van de capaciteitentest.

Stap 3 – Tweede gesprek

Tijdens jouw gesprek met de hiring manager en de ICT-consultant gaan we verder in op de klik die is gebleken uit het eerste gesprek. En daarnaast vertellen we natuurlijk alles over onze klanten en leuke projecten. Als jij en wij na dit gesprek nog steeds enthousiast zijn ga je door naar de assessment ronde.

Stap 4 – Assessment

Het assessment bestaat uit: twee persoonlijkheidstesten, een persoonlijk interview, een mondelinge planningsopdracht en een praktijkopdracht.

Stap 5 – Aanbieding en contract

Op basis van de gevoerde gesprekken en het assessment wordt besloten of we je een aanbieding doen. We streven ernaar om de hele procedure in twee weken af te ronden.