Tim aan het woord

Tim aan het woord

Met een achtergrond in ICT dienstverlening bij een eindgebruik-organisatie maakte Tim Cobben, directeur Advisory, anderhalf jaar geleden de overstap naar KPN Consulting. “De klantvraag begrijpen vanuit het ICT-perspectief, deze vraag aanpakken en resultaat neerzetten waar de klant echt verschil mee kan maken”,  gaf voor hem de doorslag.

Tim gelooft dat de kracht van KPN Consulting bij de grote diversiteit van de medewerkers ligt. “Wij hebben de kennis en kunde in huis om de klant te begeleiden tijdens the Digital Transformation, waarbij de pijlers techniek, processen en mensen centraal staan.” 

Experimenten als aanjager voor innovatie

In marktteams werken adviseurs met verschillende expertisegebieden nauw samen om innovatieve oplossingen voor klanten te bedenken en te implementeren. “Samenwerking is daarbij heel belangrijk. Voor ieder consultancy bedrijf is resultaat halen essentieel maar bij KPN Consulting is de manier waarop je dat resultaat behaalt minstens zo belangrijk. De goede sfeer is hierin de succesfactor. Talenten van onze medewerkers blijven ontwikkelen zit echt in het DNA van onze organisatie. Verder wordt er continu aandacht besteed aan ontwikkeling en innovatie van onze producten. Om koploper te blijven is deze focus van essentieel belang. Er wordt bij ons dan ook veel geëxperimenteerd met nieuwe technologieën, zoals drones en 3D printers. Uit deze experimenten ontstaan nieuwe business oplossingen waar we onze klanten mee verder helpen.”

Zichtbare impact in de maatschappij

Slagkracht binnen de organisatie en maatschappelijke waarde zijn twee aspecten van KPN Consulting die Tim erg waardeert. “We werken met interessante opdrachtgevers in diverse sectoren. Een groot deel van je tijd ben je bij onze klant op locatie. Je krijgt de kans om je kennis van specifieke sectoren, als bijvoorbeeld transport of overheid, te vergroten. Onze projecten hebben grote maatschappelijke impact. KPN KlasseContact is zo’n voorbeeld. KlasseContact maakt het voor langdurig zieke kinderen mogelijk om toch (digitaal) mee te kunnen doen op school. Wij zorgen dat dit functioneel en technisch werkt en dat iedereen er mee kan werken. Je werk heeft dus ook veel zichtbare impact”.