Professional

Professional

Je zit volop in de ICT en hebt je gericht op interessante onderwerpen, zoals virtualisatie of internet of things (IoT). Je bent toe aan je volgende stap en wil je kennis vergroten en een deepdive met andere professionals kunnen maken over nieuwe technologieën. Bij ons krijg je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien. Je werkt samen met inspirerende en ervaren professionals in een goede werksfeer aan interessante projecten.

Ontwikkeling

Om jou te helpen jezelf optimaal te blijven ontwikkelen, hebben we veel programma’s en trainingen. Wij bieden diverse Fasttracks aan om je in sneltreinvaart naar een hoger level te tillen. In de doelportfolio’s Cloud, Digital Workspace, IoT, Datamanagement of Security bieden we gerichte workshops en trainingen aan. Kennissessies waar je met  en voor collega’s kennis deelt, elkaar verrijkt en versterkt. Met jouw leidinggevende bespreek je tijdens je bila’s jouw persoonlijke ontwikkeling door, zodat stilzitten eigenlijk geen optie is.

We luisteren naar je

Of het nou om klanten of medewerkers gaat: we streven naar een langdurig partnership op basis van vertrouwen. We investeren in elkaar. En leren van en met elkaar. Weet jij hoe iets beter of slimmer kan? Vertel het dan aan de directie tijdens een lunch of pitch je idee aan de Innovation Board. Jij als sociale ICT-er weet namelijk als geen ander wat de vraag van de markt is, wat er speelt, waar kansen liggen, wat beter moet. En daar luisteren we graag naar.

Opleiding en loopbaan

Samen met jouw persoonlijke coach (die je zelf kiest) bepaal je wat bij jou past. Aan de hand van jouw kennis en ervaringen, ambities en initiatieven stippelen jullie jouw carrière uit. Maar het initiatief ligt uiteraard bij jou!

Jouw sollicitatieprocedure

Het succes van KPN Consulting wordt bepaald door onze medewerkers. Daarom is het belangrijk dat naast jouw expertise ook jouw persoonlijkheid bij ons en onze cultuur past. Betrouwbaarheid en integriteit zijn sleutelwoorden. Dit is één van de redenen dat nieuwe medewerkers altijd gescreend worden. Daarnaast hebben we een aantal standaard zaken van je nodig: een CV, jouw referenties (en uiteraard toestemming om deze na te gaan), een geldig legitimatiebewijs, originele diploma’s en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van jouw gemeente (de kosten zijn voor onze rekening). Wanneer deze zaken in het sollicitatieproces precies nodig zijn, laten we tijdig weten. Onderdeel van de procedure kan ook een assessment zijn. De assessments voor professionals verschillen per functie en kunnen na het eerste of tweede gesprek plaatsvinden.

Stap 1 – CV

We beoordelen je CV onder andere op motivatie, kennis en ervaring, werk- en denkniveau, woonplaats en reisbereidheid.

Stap 2 – Eerste gesprek

Is er op basis van het CV een match, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Meestal is dit met de recruiter en een technisch ICT Consultant. In dit gesprek vertellen wij meer over KPN Consulting waarna we dieper ingaan op jouw motivatie en jouw (technische) kennis en ervaring. Zijn we beiden enthousiast, dan volgt een vervolggesprek met de hiring manager en een toekomstig collega van KPN Consulting.

Stap 3 – Tweede gesprek

Tijdens jouw gesprek gaan we verder in op de klik die is gebleken uit het eerste gesprek. Daarnaast vertellen we natuurlijk alles over onze klanten en leuke projecten. En gaan we verder in op jouw eigen ambities.

Stap 4 – Aanbieding en contract

We doen je graag een aanbieding als jij en wij enthousiast uit de gesprekken zijn gekomen. We streven ernaar om de hele procedure in twee weken af te ronden.