Richie aan het woord

Richie aan het woord

Iedereen ziet de verandering om ons heen. Waar we eerst muziek kochten bij de Free Record Shop, reizen boekten bij een reisbureau en kleding kochten bij de V&D, is het inmiddels normaal dat we voor die dingen nu eerder Spotify, AirBnB en Zalando top of mind hebben. Een immense verandering, met ICT als belangrijkste driver. Informatietechnologie  is  al een uitdaging bij een startup, maar al helemaal bij de volwassenere organisaties die wij als KPN Consulting helpen. Team Innovatie is hier dagelijks mee bezig.

Grenzen verleggen bij onze klanten

Richie werkt ongeveer 10 jaar bij de KPN groep en is sinds 2 jaar aan de slag als Manager Innovatie. “De opdracht van mijn team is om ervoor te zorgen dat we nieuwe trends spotten, weten te bepalen hoe dat organisaties raakt om vanuit daar nieuwe dienstverlening te ontwikkelen. Dat is een fantastische combinatie. Innovatie begint met een goed verhaal, maar wij zijn pas tevreden als we het zo kunnen inzetten dat het ook voor daadwerkelijke verbetering zorgt bij de organisaties die wij helpen. Om zo voor morgen grenzen te verleggen, die er vandaag nog zijn. Onze diensten zijn ook daarom het liefst zo concreet mogelijk, in uitwerking, aanpak, maar ook pricing.”

Slim experimenteren

“Wij zijn net als de organisaties die wij helpen geen startup, tegelijkertijd wil je wel met nieuwe trends, technologieën en ontwikkelingen aan de slag. Dat creëert een dilemma. Zelf merk ik dat we niet meer in de tijd zitten waarin je vooraf kon voorspellen dat iets goed gaat werken of dat een technologie succesvol zou zijn. De wereld is in toenemende mate complex, maar vooral ook vaag en snel veranderend. Daarbij werkt het voor ons het beste om zoveel mogelijk zaken te verkennen en slim mee te experimenteren. Uit die experimenten halen we onze findings op basis waarvan wij verder gaan met ontwikkeling of concepten heel bewust killen.”

Zoveel mogelijk naar buiten

“Hoe slim onze mensen ook zijn, het gebeurt buiten, niet op kantoor. Daarom gaan we er voor om onze innovatieve projecten zo snel mogelijk te toetsen in de échte wereld. Dat doen we door te sparren met onze trusted klanten over een concept of ook door de ontwikkeling samen te doen met een klant. Je merkt dat dat geweldig werkt.”

Werken bij KPN Consulting

Richie is bij ons begonnen als junior IT-beheerder en heeft in 10 jaar tijd een hele snelle klim gemaakt. Nu is hij Manager Innovatie. ‘Ik heb in de loop van de jaren veel projecten opgepakt en meegedraaid met mensen die heel wat meer ervaring hebben dan ik. Met  veel  meer kilometers op de teller. Aan mij zie je hoeveel je kunt bereiken als je de kansen pakt die bij KPN Consulting langskomen.’