Security

Security: een veilig gevoel en noodzaak

We leven in een tijd van hacks , datalekken en toenemende risico’s geconfronteerd te worden met digitale inbrekers in uw systemen. Cyberaanvallen, datalekken en onzorgvuldig gebruik van data zijn rampscenario’s voor elke organisatie. Organisaties riskeren een deuk in hun reputatie én een flinke boete als er iets mis gaat met vertrouwelijke gegevens. KPN Consulting helpt organisaties hun informatiebeveiliging integraal te organiseren doormiddel van advies en inhoudelijk specialisten die helpen een passende oplossing te vinden voor elk Security vraagstuk.

Wouter aan het woord

Wouter Zijlstra is al ruim 10 jaar werkzaam bij KPN Consulting (en haar voorgangers). Hij heeft hierin diverse technisch -inhoudelijke rollen vervuld met name binnen het digital workspace portfolio. Momenteel laat hij zich scholen in een 10 maanden durende security-bootcamp binnen de volle breedte van de KPN security dienstverlening waar hij zowel de technische eisen als de ‘zachte’ kant zoals draagvlak creëren leert toepassen. Hierdoor zal hij richting de toekomst nog beter een totaaloplossing kunnen bieden voor de verschillende klanten van KPN Consulting.

De bootcamp

Vanaf de zomer van 2016 ben ik via KPN, 10 maanden lang fulltime op een soort interne bootcamp bij de interne security-afdeling van KPN, het KPN CISO Office gegaan.  Het idee erachter? Als je de veiligheid van een groot, complex bedrijf als KPN in de vingers hebt, dan ben je helemaal klaar voor alle securityissues van klanten.

Projecten

Een van de afgelopen projecten deed ik bij het Computer Emergency Response Team. Dit team komt bijvoorbeeld in actie als er sprake is van malware-infectie of een hackpoging. Kortom: de brandweermannen van KPN. Door met hen op pad te gaan, zag ik precies hoe ze bedreigingen onderzoeken en de zaken veiligstellen. Kleine incidenten kon ik al gauw zelf afhandelen. Echt leren in de praktijk, dus. Veel van de mensen die bij KPN CISO werken, behoren tot de absolute wereldtop, zoals onze ethische hackers. Het is erg inspirerend om met hen mee te kijken en deze kennis als ervaren consultant te kunnen meenemen richting de klant.

Meer weten over het Security portfolio bij KPN Consulting

Lees hier meer over Security bij KPN Consulting.

Lees hier onze whitepaper over Informatiebeveiliging volgens KPN Consulting

Lees hier over onze business simulation Oceans99 waarmee we awareness vergroten