Internet Of Things

Internet Of Things

Slim verbinden en het ontdekken van data

Data, cloud, social en mobile technologie veranderen alles. Niet alleen de gebruikte technologie, maar hele organisatie- en verdienmodellen. De mogelijkheden van Internet of Things (IoT) – de wereld van de slimme objecten – versnelt deze verschuiving nog eens. IoT stelt organisaties in staat fysieke objecten slim met elkaar te verbinden. Daardoor kunnen fysieke objecten onderdeel worden van digitale processen. Of het nu gaat om verbeteren van de dienstverlening of het detecteren van knelpunten. Daarmee zetten organisaties een volgende stap in de digitale transformatie.

Douwe aan het woord

Douwe van der Ruit is lead consultant IoT bij KPN Consulting. Hij beschouwt zichzelf als een soldaat in de digitale revolutie, waarbij zijn expertise ligt in Internet of Things, Enterprise Mobility en Mobile Mindshift. De afgelopen 10 jaar voerde hij projecten uit om een bijdrage te leveren aan de digitale revolutie. 

‘Digitaal transformeren is een vorm van verandering die mij erg aanspreekt,’ vertelt Douwe. ‘Binnen KPN Consulting kun je in je eigen rol werken aan de digitale revolutie. Wat dat betreft is verandering de enige constante. Ik ben gestart als Young Professional en heb mezelf ontwikkeld tot lead consultant waarbij ik het aanspreekpunt ben voor mijn collega’s én onze klanten op het gebied van IoT. Binnen KPN Consulting zijn veel mogelijkheden om te groeien. Ik heb mezelf ontdekt en ontwikkeld – als een echte ondernemer binnen een onderneming.’

Projecten

Als gids in de nieuwe wereld hebben wij de verantwoordelijkheid Internet of Things relevant te maken voor onze groot-zakelijke klanten. Daarom experimenteren wij veel, bijvoorbeeld door middel van een bedrijfsbrede Wearables Challenge. Zo werkt KPN Consulting bij een grote industriële klant aan het optimaliseren van het productieproces. Tezamen met Waterleidingbedrijf PWN en de 3DmakersZone werkt KPN Consulting aan plannen om het drinkwaterleidingnetwerk van PWN 'smarter' te maken. Dit project betreft Smart Metering.  Naast Smart Metering is KPN Consulting ook actief met Smart Cities, Smart Health en Smart Vehicles.

Ook heeft KPN samen met RDM Makerspace de Internet of Things Academy opgericht in 2015. Vanuit deze Academy geven wij workshops aan organisaties om te brainstormen over de mogelijkheden van IoT. In samenwerking met partners ontdekken ze hoe en waar ze deze mogelijkheden kunnen toepassen.

Meer weten over Internet of Things bij KPN Consulting.

Bekijk hier het filmpje over KPN en IoT

Lees hier onze whitepaper over Internet of Things binnen handbereik