Cloud & Datacenters

Cloud & Datacenters

Cloud: op reis met de klant

Cloud zet markten en industrieën op hun kop. Het is in onze ogen de motor van de digitale transformatie waar veel organisaties nu voor staan. Duidelijk is wel dat dé cloud niet bestaat. En dat geen enkel bedrijf van enig formaat in één keer kan overstappen. Wat onze cloud-dienstverlening uniek maakt is dat we met onze klanten de hele reis naar de cloud kunnen maken, van advies en ontwerp tot implementatie en optimalisatie. Binnen KPN bieden we deze hele keten en dat is onze kracht. Onze mensen adviseren organisaties waar en hoe de cloud bij hun organisatie past en en welke keuzes ze moeten maken om hun bedrijf te versterken.

Laurens aan het woord

Eén van de technical consultants bij KPN Consulting is Laurens van Gunst. ‘In november 2014 ben ik bij KPN Consulting begonnen. Dat was meteen een vliegende start. Twee dagen vers binnen en ik startte al met een uitdagende opdracht bij mijn eerste klant: NautaDutilh. Hier dook ik meteen de diepte in waarbij ik mijn technische kennis kon toepassen. Er zaten al collega’s van KPN Consulting waardoor ik on the job veel geleerd heb over het reilen en zeilen bij KPN Consulting.

Voordat ik bij KPN Consulting kwam werken, was ik Technisch Consultant in VMware, software om virtuele infrastructuren probleemloos te laten draaien. Hierdoor had ik al ervaring met de basisbeginselen van architectuur. Via mijn Persoonlijk Ontwikkel Plan en de KPN Academy (het intern opleidingsinstituut van KPN) kan ik zelf kiezen welke opleiding ik wil doen om mijn skills te verdiepen. Het is een intensief traject. Een waardevolle stap in mijn ontwikkeling. Met mijn ervaring en achtergrond in architectuur, geef ik nu leiding aan een groep architecten bij KPN Consulting. Ik heb bewust naar deze rol toegewerkt en word heel blij van deze combinatie.’

Martijn aan het woord 

Martijn van der Poel is lead consultant cloud & datacenters bij KPN Consulting. Hij heeft de opkomst van cloud in de afgelopen 10 jaar van dichtbij meegemaakt – als technisch specialist op het gebied van datacenters en als business consultant – waarbij hij een brug slaat tussen business en ICT. Zo begeleidt en adviseert hij organisaties in hun reis naar de cloud met behulp van een stappenplan wat door KPN is ontwikkeld.

‘Bij KPN Consulting werken we hard, maar wel op een informele manier,’ vertelt Martijn. Je krijgt de vrijheid om je werk en tijd naar eigen inzicht in te delen en jezelf te ontwikkelen. Het bedrijf biedt je deze ruimte en dit vertrouwen, waar je verantwoordelijk mee om moet gaan. Met de juiste intrinsieke motivatie kun je zelf mogelijkheden creëren. Wanneer je openstaat voor nieuwe uitdagingen zijn er veel kansen.’ – lees meer over Martijn.

De reis naar de cloud heeft veel impact op organisaties. Het grijpt namelijk in op medewerkers, de operatie en de processen. KPN Consulting helpt organisaties in deze transformatie, want voor elk vraagstuk of proces is er wel een cloudoplossing. Zo werken wij met de NS nauw samen aan één van de grootste ICT projecten van dit moment en hebben we Endemol Shine een geïntegreerde ICT-oplossing geboden. Voor Bruna B.V. hebben we een contactcenter vanuit een cloudoplossing ontwikkeld, die vanuit elke werkplek (kantoor, thuis of onderweg) toegankelijk is voor haar medewerkers.

Meer weten over de cloud bij KPN Consulting.

Lees hier meer over Cloud bij KPN Consulting.

Minds lees ons online magazine

Bekijk hier het filmpje over IT Talent College Cloud