Digital Workspace

Digital workspace: iedereen z’n eigen werkplek

De digital workspace is de plek waar medewerkers productief zijn, met toegang tot  documenten en applicaties. Ze maken gebruik van de apparaten waar zij fijn mee kunnen werken: van laptop tot smartwatch. Ook is het een veilige omgeving en één die verbonden is, zodat ze kunnen samenwerken met  collega's, klanten en partners. Of ze nu altijd op kantoor zijn, veel onderweg of in overleg, er is altijd een oplossing voorhanden door de mogelijkheden van de digitale werkplek.  

Henk aan het woord

Henk Vink is al ruim 20 jaar werkzaam bij KPN Consulting (en haar voorgangers). Hij heeft zich ontwikkeld tot senior projectmanager en vervult nu een belangrijke rol binnen het doelportfolio Digital Workspace. Hij is in de rol van lead consultant Digital Workspace betrokken bij migraties van werkplekken en met productontwikkeling op het gebied van de werkplek in de cloud. 

In de werkplek van de toekomst zitten veel innovaties, waardoor we anders gaan kijken naar de werkplek. KPN Consulting is een écht mensenbedrijf, waarbij we technische ontwikkelingen combineren met aandacht voor mensen. Onze aanpak met een combinatie van mens, proces en techniek zorgt ervoor dat we echt toegevoegde waarde bieden en we het werk leuker en makkelijker maken, zowel voor onze klanten als voor onszelf.

Wij helpen onze klanten bij de digitale transformatie, dat noemen we ‘van oud naar cloud’. Uiteindelijk levert de digitale transformatie onze klanten de opportunity’s voor morgen, waarbij wij ze moeten leren om de gebruiker centraal te zetten. En dat vind ik nu zo mooi aan het werken bij KPN Consulting: ‘je werkt continu aan je toegevoegde waarde én je persoonlijke carrière.’

Projecten

Al sinds het eind van de vorige eeuw werken wij aan de ontwikkeling van de digitale werkplek – dat maakt ons dé werkplek-expert in Nederland. Daarom vertrouwt een groot aantal klanten op onze expertise. Zo hebben wij  bij de Gemeente Rotterdam de ’Nieuwe Werkomgeving’ gerealiseerd en hebben we het UWV geholpen met de overstap naar één netwerk en vernieuwde, centraal beheerde werkplekken.

Michael aan het woord

Technical consultant Michael de vries heeft zijn expertise ingezet voor het project bij de Gemeente Rotterdam: ‘Het project voor de Gemeente Rotterdam was een mooie uitdaging omdat er in relatief korte tijd 14.000 werknemers overgezet moesten worden naar een compleet nieuwe centrale werkomgeving. En dat volgens Het Nieuwe Werken principe: any time, any place, any device. Om dit mogelijk te maken hebben we een op Microsoft en Citrix gebaseerde werkomgeving gebouwd. Binnen dit project ben ik verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en de bouw van zowel de SCCM 2012 R2 als de App-V 5.0 sp3 infrastructuur. Gedurende het project ben ik in functie doorgeschoven naar Technical Lead. Als Technical Lead was ik de brug tussen de verschillende disciplines van de gemeente en het projectteam  van KPN Consulting.

Ik vind het fijn dat ik mijn eigen carrière in de hand heb. Bij KPN Consulting kan dat. Er komen veel kansen en uitdagingen op je pad en je kunt continu nieuwe dingen leren. Je krijgt de kans om een richting te kiezen en daar je eigen draai aan te geven.’

Meer weten over Digital Workspace bij KPN Consulting

Lees hier meer over Digital Workspace bij KPN Consulting.

Lees hier onze whitepaper over De werkplek van morgen

Bekijk hier onze werkdag in 2020