Datamanagement

Datamanagement

Van data naar inzichten

In steeds meer organisaties spelen data een belangrijke rol. Niet alleen in operationele processen, ook staan data steeds vaker bovenaan de strategische agenda. Want door vanuit een dataperspectief te kijken, kijken organisaties werkelijk vooruit. Wij adviseren over alle activiteiten en processen binnen een organisatie die te maken hebben met het beheer en de communicatie van data. Met als doel: de waarde van data te benutten voor operationele en strategische bedrijfsvoering. Concreet zijn dat activiteiten als het opslaan, verbinden, analyseren en interpreteren van data. Al die activiteiten bieden concrete organisatievoordelen: organisaties worden concurrerender, opereren effectiever of kunnen alerter inspelen op signalen en veranderende behoeften van klanten. Als gids in de nieuwe wereld helpen we onze klanten van data naar informatie.

Wico aan het woord 

Wico Mulder is lead consultant datamanagement en werkt sinds september 2015 bij ons. ‘Ik ben echt trots om bij KPN Consulting te werken,’ vertelt hij. Ik kom op zoveel plekken, mag daadwerkelijk aan de klantvraag sleutelen en kan vervolgens de data ook écht inzetten waarvoor het bedoeld is. Dat vind ik echt gaaf aan werken bij KPN Consulting! Je kunt zelf je ruimte pakken door te bloggen op expertplatforms of lezingen geven over jouw passie voor big data. Kennis wordt pas waardevol als je het deelt. Daarom investeren we veel in kennisoverdracht. Bijvoorbeeld met kennissessies en inhoudelijke evenementen. Op het gebied van data en datamanagement gebeurt er op dit moment ontzettend veel. Ik zie dat we groeien naar een mens-machineinteractie zoals Smart Cities. Dat is de volgende stap in big data.’

Projecten

Als gids in de nieuwe wereld snappen wij dat de rol van data is cruciaal is voor onze klanten en hebben wij een duidelijke visie hoe nieuwe technologie de wereld in de toekomst blijft veranderen. Met onze hands-on mentaliteit en KPN technologie onderscheiden we ons en helpen we klanten verder. Zo dragen we bij KPN momenteel bij aan minder calls bij ons eigen Customer Contact Center en bij Netco aan alarmclassificatie. Voor grote gemeenten maken we mogelijkheden zichtbaar om energie te besparen, en ook voor de NS, Politie en Havenbedrijf Rotterdam werken we aan diverse opdrachten.

John aan het woord

John Ciocoiu is na zijn master Computer Science aan de TU Delft eerst aan de slag gegaan als programmeur en projectmanager bij een kleinschalig IT bedrijf. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging want “bij een groot bedrijf is er toch veel meer mogelijk en kan ik me op langdurig niveau ontwikkelen”, aldus John.

Sinds 1 januari 2016 is hij dan ook werkzaam als junior consultant bij KPN Consulting waar hij vanaf moment één gecharmeerd was van het persoonlijke contact binnen het bedrijf. Volgens John “voelt het als een warm bad waar je in terecht komt, wat al bij het eerste recruitmentcontact begon. En daarnaast de fijne collega’s op de afdeling. Dit is echt uniek ten opzichte van andere bedrijven waar ik op gesprek ben geweest”. Daarnaast is John erg enthousiast over de vele kansen die het bedrijf biedt: “Je moet zelf de kansen grijpen en er actief naar op zoek gaan, dan is er heel veel mogelijk. Zo ben ik nu projectleider bij een innovatief datamanagement project binnen een grote financiële instelling waar we het kantoor “smart” maken. In dit project proberen we, op basis van verschillende databronnen, inzichten te verkrijgen om het pand efficiënter te benutten.”

Daarnaast is John ook betrokken bij een grootschalig project binnen KPN om nieuwe werkplekken uit te rollen. “Ik vind bijna alles leuk en probeer me zo breed mogelijk te oriënteren, iets wat binnen KPN Consulting goed mogelijk is dankzij de vele opleidingsmogelijkheden”. Dit alles maakt KPN Consulting de werkgever waar John zich blijvend kan ontwikkelen in een mensgerichte en innovatieve omgeving.

Bekijk hier het filmpje over IT Talent College Big Data  

Lees hier onze whitepaper over De waarde van Big Data – neem een voorsprong met datamanagement